Продавець Магазин бджільництва ПАСІКА розвиває свій бізнес на Prom.ua 12 років.
Знак PRO означає, що продавець користується одним з платних пакетів послуг Prom.ua з розширеними функціональними можливостями.
Порівняти можливості діючих пакетів
Кошик
514 відгуків

Зараз компанія не може швидко обробляти замовлення та повідомлення, оскільки за її графіком роботи сьогодні вихідний. Ваша заявка буде оброблена в найближчий робочий день.

+380 (96) 655-45-32
+380 (99) 173-08-72
Магазин бджільництва ПАСІКА
Кошик

Декристалізатор для розпуску меду на відро 21 л

850 ₴

  • В наявності
Декристалізатор для розпуску меду на відро 21 л
Декристалізатор для розпуску меду на відро 21 лВ наявності
850 ₴
+380 (96) 655-45-32
  • +380 (99) 173-08-72
+380 (96) 655-45-32
  • +380 (99) 173-08-72
повернення товару протягом 14 днів за домовленістю
У компанії підключені електронні платежі. Тепер ви можете купити будь-який товар не покидаючи сайту.

 

Технічні характеристики нагрівача для меду.
Потужність: від 70 до 80 Вт/м2
Напруга живлення: 220 В
Внутрішня температура в алюмінієвому бідоні або пластику не перевищує +40 °C.
Час розігрівання залежить від матеріалу, з якого виготовлена тара, структури меду, температури самого продукту, довкілля та може коливатися від 10 до 24 годин.
Розігрів меду відбувається швидше в пластиковій тарі та довше в металевій.

Розпустка меду та декристалізація

Зацукорювання меду — процес, якого зазвичай хочеться уникнути, адже такий продукт свої смакові якості частково втрачає. Спеціально для розв'язання цієї проблеми створені так звані декристалізатори.

Процес кристалізації меду всім приносить багато незручностей, саме тому спеціально були створені та випущені пристрої, які створені для видалення кристалів «солодкого нектару» — декристалізатори.

Розпустка (нагрівання меду до рідкого стану) за допомогою спеціального апарату не вимагає постійного нагляду з боку людини, оскільки в кожному відділі нагрівача розміщений вбудований термообмежувач.

Що таке розпуск?

Розпустка меду — це процес, за якого він знову стає рідким, це нагрівання його за певної температури.

Процес розпускання в медогрейці відбувається в автоматичному режимі, водночас нагрівальний елемент припиняє вмикатися, коли досягається температура 40 °C на поверхні ємності, це важлива умова, тому що за занадто високих температур втрачаються властивості продукт.

Нагрівання

Мед має численні цілющі властивості та різноманітність смаків. Але як же зберегти всі його чудові властивості для того, щоб він людському організму приносив граничну користь? Необхідно його правильно нагрівати.

Під час нагрівання «пджолиного нектару» певні ферменти та вітаміни, які входять до його складу, руйнуються. Однак водночас звільняються іони металів, як-от магній, залізо, калій, цинк, мідь тощо. А вони так само активізують дію ферментів у людському організмі. На цьому й ґрунтуються цілющі властивості бджолиного продукту, який вживається в теплому, нагрітому стані.

Допустиме нагрівання

Допустима температура нагрівання продукту становить 40 °C. У разі нагрівання до такої температури, у ньому зберігаються всі корисні речовини, які є необхідними для організму людини.

Бджолодам-професіоналам відомо, що різний «солодкий нектар» треба нагрівати до різної температури, щоб він залишався смачним і корисним.

Останнім часом у всіляких серіях слово «мед» можна побачити поруч зі словом «оксиметилфурфурол». Це канцерогенна речовина, яка виникає в складі меду під час нагрівання. Чи це правда — спірне питання, на тему якого часто дискутують. Але щоб перестрахуватися, краще його не перегрівати. А щоб нагрівати його за необхідної температури, необхідно використовувати декристалізатор меду.

Що використовують для розпуску?

Для розпуску меду використовують декристалізатор, який допоможе надати йому ідеального стану. Також декристалізатор використовується для того, щоб підготувати бджолиний продукт до фасування в тару. На цьому апараті можна задати спеціальні параметри, які дадуть змогу не допустити перегрівання «нектара».

Навіщо він потрібен? Як працює? Застосування

Декристалізатор використовують для нагрівання:

його гріють, щоб повернути продукту рідкий стан;

Типи пристроїв

Є різні типи пристроїв для розпуску меду, але у всіх них такий головний принцип роботи — розпускання бджолиної речовини за допомогою його нагрівання. Процес нагрівання для розчинення кристалів застосовували ще наші прадіди. Але сьогодні не треба використовувати парову баню для розпуску, досить купити один із різновидів медогеньки.

Є такі декристалізатори, як-от:

М'яка стрічка (гнучкий);

Конусний;

Спіральний;

Касетний;

Саморобний.

М'яка стрічка (гнучкий)

Такі апарати використовуються для розпуску «нектара» невеликих об'ємів. Переважно виробляються з м'яких матеріалів і має вигляд стрічки, якою обертають флягу або куби-контейнер, наповнені «солодким нектаром».

Така медогрейка призначена спеціально для нетривалого прогрівання тягучих видів «пджолиного продукту» під час пропускання через спеціальні фільтрувальні елементи. Цей апарат має зручну та надійну конструкцію.

Це обладнання спеціально створене для розпуску «нектара» в зручний для фасування стан. Під час нагрівання спіралі відбувається плавка «солодкої речовини», і прилад під своєю вагою проходить крізь нього.

Цей тип являє собою корпус із наявністю чотирьох касет, які з'єднуються між собою й утворюють замкнутий простір. У цей простір поміщається «бджолиний продукт» і нагрівається до необхідної температури.

За бажання, щоб заощадити кошти, можна зробити пристрій своїми руками, з різних підручних матеріалів. Можна використовувати листи статевого пінопласту, клей, саморізи, скотч. З таких матеріалів можна зробити своїми руками духову шафу, а як нагрівальний елемент використовувати, наприклад, побутову керамічну тепловентилятор із термостатом. І в такому імпровізованому обладнанні можна нагрівати мед.

 Але бажано все-таки придбати професійне обладнання, оскільки тільки в ньому ви зможете нагріти «нектар» до необхідної температури. Щоб не загубилися його корисні властивості.

Який краще?

Багато хто замислюється, який вид цього обладнання є найкращим? Необхідно спочатку визначитися із завданнями, які на нього накладатимуться.

Всі сучасні апарати створені з урахуванням усіх побажань і рекомендацій досвідчених пастільників, тому процес декристалізації на будь-якому обладнанні є гранично зручним і практичним.

А яке обладнання є найкращим — складно сказати, оскільки кожне по-своєму гарне. Який апарат купувати — вирішувати вам.

Характеристики
Основні атрибути
Країна виробникУкраїна
Основні
Ширина300
Довжина1.15
Інформація для замовлення
  • Ціна: 850 ₴

Наскільки вам зручно на сайті?

Розповісти Feedback form banner